Настани - Добре Јованоски

Настани

14

Дек

2021

Меѓународен ораторски натпревар

Ученичката Исидора Николоска од 9-2 одделение, од нашето училиште ООУ„Добре Јованоски“ Прилеп, освои 3-то место на „Меѓународниот ораторски натпревар“. Ментор на ученичката е наставничката по Македонски јазик – Јагода Волческа. По повод патрониот празник на…

  • 10:0012:00

22

Дек

2021

Новогодишна работилница 2-1 одделение

Новогодишна работилница од 2-1 одделение во соработка со родителите, наставничката Соња Седлоска и стручните соработници на нашето училиште. Погледнете ги прекрасните изработки на вредните рачиња.

  • 09:0011:00

15

Јун

2024

Здрава храна за детатво без мана

На 13 октомври во нашето училиште учениците од III-1, III-3 , III-4 и III-5 одржаа работилница на тема: ,,Здрава храна за детство без мана “. Ги проширија своите знаења за придобивките од здравата храна и…

15

Јун

2024

Меѓународниот ден на исчезнатите лица – деца

По повод , во училиштето се спроведе сликовницата “Кркорливата авантура на зајакот” со учениците од прво одделение, со цел децата уште на мала возраст да научат за вештини и правила потребни за нивна безбедност: Секогаш…

X