Документарен филм за сефардските Евреи од Битола - Добре Јованоски

Документарен филм за сефардските Евреи од Битола

Базиран врз животната приказна на една од потомците на семејството Ароести од Битола, Сара Ароести, позната латино пејачка и познат амбасадор на еврејската култура.

Со овој филм наставничката која беше одговорна – Изабела Ц. Узуноска зеде учество како презентер на меѓународниот семинар во организација на интернационалната невладина организација за презервација на еврејското историско и културно наследство, Центропа со седиште во Виена.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X