Меѓународниот ден на исчезнатите лица - деца - Добре Јованоски

Меѓународниот ден на исчезнатите лица – деца

  • 22, мај 2024
По повод , во училиштето се спроведе сликовницата “Кркорливата авантура на зајакот” со учениците од прво одделение, со цел децата уште на мала возраст да научат за вештини и правила потребни за нивна безбедност:
➡️ Секогаш верувај им на своите инстинкти. Ако за нешто чувствуваш дека не е исправно, не го прави.
➡️ Никогаш не оди некаде сам. Побезбедно е да одиш заедно со некого.
➡️Не оди со непознати или неочекувани лица.
➡️Прашај други родители за помош ако се изгубиш
➡️Научи како да ги забележуваш знаците , ќе ти биде полесно да го најдеш патот за назад.

EVENT INFO :

  • Start Date:22, мај 2024
  • End Date:22, мај 2024
X