Државно првенство во ракомет за женски од основните училишта од Македонија - Добре Јованоски

Државно првенство во ракомет за женски од основните училишта од Македонија

  • 22, мај 2024

Денес во нашето училиште се одржа Државно првенство во ракомет за женски од основните училишта од Македонија. на кое првенство имаше четири екипи од различни градови меѓу кои и нашето училиште.

Овој ден ќе не потсетува да не заборавиме дека спортувањето носи најголеми придобивки кај децата, почнувајќи од физичкото и од психолошкото здравје, сѐ до социјалниот аспект од животот. Спортот како телесна активност дополнително стимулативно помага во тактичкиот раст и развој. Спортот претставува воспитно-социјална активност, која има улога во растот и во подготовката на личноста за одговорна возрасна личност. Влијае на поттикнување на социјалното однесување, успехот во училиште, јакнење на карактерот, самопочитување и самодоверба, усвојување морални вредности и навики за здраво живеење.
Затоа ние ќе тежнееме да заборавиме дека среќата не доаѓа како резултат на добивање на нешто што немаме, туку на препознавање и почитување на она што го имаме.”

I.место-Јосип Броз Тито-Струга

II.место-Климент Охридски -Делчево

III место-Гоце Делчев – нас.Илинден-Скопје

IV место-Добре Јованоски-Прилеп

Честитки за сите учесници и нивните ментори.

 

 

EVENT INFO :

  • Start Date:22, мај 2024
  • End Date:22, мај 2024
X