Одбележување на Меѓународниот ден Ромите - Добре Јованоски

Одбележување на Меѓународниот ден Ромите

Денешното одбележување на Меѓународниот ден Ромите е можност за потсетување на историскиот развој на борбата за оставрување на правата на Ромите на меѓународно ниво , но и во Република Македонија.Денес новите генерации со силна мотивација го прифатија предизвикот да бидат носители на прогресот.A прогресот е значаен и е дел токму од образовните институции, училиштата, од наставниците , родителите и учениците како дел од истиот. Среќни сме што ни се укажа таа чест да бидеме дел од организацијата на Меѓународниот ден на Ромите , 8-ми Април , заедно со Градоначалникот на Општина Прилеп – Борче Јовчески.Се надевам дека сите заедно ќе бидеме бедемот на промните , дека ќе се подобрува квалитетот на образованието условите за живот во заедницата.
Од името на целиот колектив од ООУ „ Добре Јованоски “ Прилеп , Ви го честитаме Меѓународниот ден Ромите , 8-ми Април, со надеж и желоба дека заедно ќе го прославуваме уште многу години.
X